Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Koláče nekynuté - výborné

0.0
Koláče nekynuté - výborné

Potřebné ingredience

500 g hladká mouka, 4 lžíce moučk. cukru, 1 Hera, 2 celá vejce, 250 ml vlažného mléka, 1 instantní droždí, 1 prášek do pečiva, půl lžičky soli. Náplň: vaničku tvarohu, 1 rovná lžíce pudink. prášku, 1 žloutek,2 lžíce cukru, 1 vanilk. cukr, marmeláda, povidla nebo ovoce. Drobenka: 6 lžic polohrubé mouky, 5 lžic moučk. cukru, cca 1 dcl oleje

Postup přípravy

Do mouky vmícháme cukr, droždí, prášek do pečiva a sůl, pak přidáme rozpuštěnou Heru (na l min. do MT) a ve vlažném mléce rozkvedlaná vejce. Vše do hladka vymícháme, je možno i hnětačem. Je to poměrně řídké těsto. Lžíci odebírám vypracované těsto a dávám na plech na pečící papír kopečky těsta. Rukama vytvaruji (vymačkám) koláček, nahoru rozprostřu lžičku tvaroh. náplně, na ni lžičku marmelády, povidel nebo kousek ovoce (borůvky, rybíz, meruňku, jablko apod.) a nahoru drobenku.
Uvedla jsem to, co dělám nejčastěji, ale je možná maková , ořechová nebo i jiná nádivka.
Nemusíme nechat kynout.
Vložíme do vyhřáté trouby na 175 oC, po pěti min. snížíme na 160 oC (na horkovzduch) a pečeme cca 15 min. Po vytažení z trouby okraje pomažeme rozpuštěným máslem (pro dospělé s troškou rumu).
Z uvedeného množství mám 48 koláčků (3 ks na šířku a 4 ks na délku plechu). Jsou opravdu výborné.
Ať vám chutnají.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie